Wspierając specjalistów laboratoriów Kontroli Jakości oraz Badań i Rozwoju firma Thermo Scientific stworzyła najnowszą serię wiskozymetrów rotacyjnych do przeprowadzania prostych i szybkich testów reologicznych substancji. Przyrządy posiadają cyfrowe wyświetlacze przedstawiające wartości pomiarowe lepkości, prędkości obrotowej, naprężenia ścinającego, górnej wartości lepkości, temperatury i numer wrzeciona. Dostępne są w zestawach od razu gotowych do użycia bez konieczności instalacji. Posiadają możliwości wykonywania kalibracji lepkości oraz temperatury przez Użytkownika, możliwość pracy w 10 różnych językach oraz specjalny system alarmowy (akustyczny i wizualny) ostrzegający o przekroczeniu ustawionych wartości pomiarowych. Przyrządy dostarczane są w specjalnej walizce chroniącej przed uszkodzeniem podczas transportu i przechowywania.
Zakres lepkości dla serii D i C (oraz E):
- typ R: 100 – 13 000 000 mPas (wiskozymetr E: 100 do 40 000 000 mPas)
- typ L: 15 do 2 000 000 mPas (wiskozymetr E: 15 do 6 000 000 mPas)
Prędkość obrotowa dla serii D i C (oraz E):
21 ustawień od 0,1 do 200 rpm ( wiskozymetr E: 54 ustawienia od 0,01 do 200 rpm)
Zastosowanie:
- kontrola jakości podczas produkcji różnego rodzaju chemikaliów (kosmetyków, farb i lakierów, olei, tuszy, detergentów itp.);
- kontrola jakości podczas produkcji i przetwarzania żywności (produkcja czekolady, soków, przetworów owocowych i warzywnych oraz mięsa itp.);
- kontrola jakości w procesie wytwarzania i przetwarzania polimerów;
- badanie właściwości reologicznych substancji podczas procesu projektowania i wytwarzania nowych produktów w laboratoriach R&D.
Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami na naszej stronie www .
Zakres lepkości dla serii D i C (oraz E):
- typ R: 100 – 13 000 000 mPas (wiskozymetr E: 100 do 40 000 000 mPas)
- typ L: 15 do 2 000 000 mPas (wiskozymetr E: 15 do 6 000 000 mPas)
Prędkość obrotowa dla serii D i C (oraz E):
21 ustawień od 0,1 do 200 rpm ( wiskozymetr E: 54 ustawienia od 0,01 do 200 rpm)
Zastosowanie:
- kontrola jakości podczas produkcji różnego rodzaju chemikaliów (kosmetyków, farb i lakierów, olei, tuszy, detergentów itp.);
- kontrola jakości podczas produkcji i przetwarzania żywności (produkcja czekolady, soków, przetworów owocowych i warzywnych oraz mięsa itp.);
- kontrola jakości w procesie wytwarzania i przetwarzania polimerów;
- badanie właściwości reologicznych substancji podczas procesu projektowania i wytwarzania nowych produktów w laboratoriach R&D.
Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami na naszej stronie www .